|

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Červa so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Červa (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Dobnik trade d.o.o., Kolodvorska ul.35, 2310 Sl. Bistrica, matična številka:7085338000, davčna številka: SI21296863, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec)).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Červa, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med podjetjem  in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih tgovine Červa.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnih mestih Trgovine Červa.

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino cervaslovenija.si prek elektronske pošte postane obiskovalec gost cervaslovenija.si , s potrjeno registracijo v spletno trgovino cervaslovenija.si  pa postane član cervaslovenija.si . Tako gost kot član cervaslovenija.si  (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini cervaslovenija.si .

Ob registraciji v spletno trgovino cervaslovenija.si  pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana cervaslovenija.si  nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@cervaslovenija.si . Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Nakup določenih artikov, ki so na zalogi na posameznem prevzemnem mestu cervaslovenija.si , je mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino cervaslovenija.si .

Dostopnost informacij

Sportnaoprema.si se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju cervaslovenija.si (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Spletna trgovina Cervaslovenija.si  se ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Cena v spletni trgovini Cervaslovenija.si  je prikazana kot Spletna cena ter Redna cena. Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike Cervaslovenija.si  (to je za uporabnike, ki Cervaslovenija.si  zaupajo svoje podatke). Registriran uporabnik Cervaslovenija.si  postanete z registracijo v spletni trgovini kot član Cervaslovenija.si  ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost Cervaslovenija.si . Na prevzemnih mestih so posamezni artikli na voljo za nakup ter sta na njih prikazana Redna cena in Spletna cena.

Redna cena pa je cena, ki velja za neregistrirane uporabnike, ki niso člani Cervaslovenija.si in želijo kljub temu opraviti nakup na enem od prevzemnih mest / poslovalnic Trgovina Červa.

Najboljša ponudba dneva

Najboljša ponudba dneva je posebej znižana cena artikla, ki velja v obdobju 24 ur (od 0:00 do 23:59 tistega dne) za določene artikle, ki so v ponudbi Cervaslovenija.si  označeni s popustom. Ob artiklu so navedeni odstotek znižanja glede na Redno ceno in najboljša ponudbo - cena dneva.

Oznake artiklov

 • Artikel z oznako "Novosti" je na novo dodan artikel v ponudbo Cervaslovenija.si . S to oznako bo izpostavljen minimalno 14 dni in maksimalno 2 meseca.
 • Artikel z oznako "Odprodaja" ima še dodatno znižano ceno glede na spletno ceno, ki velja do odprodaje zalog tega artikla. Odstotek znižanja je naveden ob artiklu.
 • Artikel z oznako "Rok dobave ni znan" trenutno ni dobavljiv. To pomeni, da ni na zalogi niti v centralnem skladišču Cervaslovenija.si  niti pri dobavitelju.
 • Artikel z oznako "Odlična cena" kupcu omogoča nakup artikla po posebej ugodni ceni glede na spletno ceno.
 • Artikel z oznako "Zadnji kos" je zadnji kos tega artikla na zalogi v centralnem skladišču Cervaslovenija.si  , kar omogoča hitrejšo dobavo artikla.

Oznake Odprta embalaža

 • Odrta embalaža: Artikel ima odprto embalažo, vendar je brezhibno delujoč in popoln. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Poškodovana embalaža: Artikel ima poškodovano, nepopolno ali neoriginalno embalažo, vendar je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Poškodovan artikel: Artikel ima manjšo estetsko poškodbo, lahko kaže znake uporabe in ima lahko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Uporabljen artikel: Artikel je bil vrnjen s strani kupca. Bil je uporabljen in ima lahko nekoliko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Servisiran artikel: Artikel je bil servisiran na pooblaščenem servisu. Artikel je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Cervaslovenija.si in kupcem je v spletni trgovini Cervaslovenija.si sklenjena v trenutku, ko Cervaslovenija.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Naročilo sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Cervaslovenija.si kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Cervaslovenija.si.

Načini plačila

Cervaslovenija.si omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu*
 • z nakazilom na račun  Cervaslovenija.si  Dobnik trade d.o.o. po ponudbi/predračunu.

Na prevzemnih mestih Cervaslovenija.si. je možno plačilo z gotovino ali s s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro, Plačilo z vrednotnicam ni mogoče.

Izdaja računa

Cervaslovenija.si  po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun na e-naslov kupca v kolikor je ta predložen. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene

Cena velja enako za vse uporabnike Cervaslovenija.si . Uporabnik spletne trgovine Cervaslovenija.si  postanete z registracijo v spletni trgovini kot član Cervaslovenija.si  ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost Cervaslovenija.si  .

Kjer je ob artiklu izpisana samo ena cena, pomeni, da je cena enaka priporočeni ceni dobavitelja.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Cervaslovenija.si  kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocojska koda se seštevata.

Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

Na prevzemnem mestu Cervaslovenija.si  so posamezni artikli na voljo za nakup po ceni, ki je enaka njihovi ceni iz spletne trgovine Cervaslovenija.si . Vse objavjene cene na prevzemnih mestih vsebujejo DDV. Pri nakupu na prevzemnem mestu ni možna unovčitev darilnih bonov, bonusov, promocijskih kod ipd.

Darilni bon Cervaslovenija.si

Darilni bon je izkazni papir, ki ga prodajalec Dobnik trade d.o.o. proti plačilu izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo darilnega bona). Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (števiko nakupa), prodajalec Dobnik trade d.o.o. pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Cervaslovenija.si .

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini Cervaslovenija.si . Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru večjega naročila dailnih bonov lahko svoje povpraševanje pošljete na info@cervaslovenija.si. Veljavnost darilnega bona je 1 leto od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti darilnega bona.

Uporaba darilnega bona:

 • Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dajte v košarico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 • V polje Darilni bon ali kodo za popust vpišite kodo darilnega bona in potrdite tako, da kliknete na gumb Uporabi kupon. Če želite unovčiti več bonov, morate opraviti več nakupov.
 • Ko vpišete kode, se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.
 • Nato samo še oddate spletno naročilo.

Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Cervaslovenija.si in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na Facebook profilu Červa Slovenija. vendar l